Een TROOSTfilm kan gemaakt worden in elke fase van het afscheid.

Het einde komt in zicht
Wat geef jij door aan je kinderen, of je geliefde? Wat wil je achterlaten voor de mensen van wie je houdt? Samen bepalen we wat ik in beeld breng: een persoonlijk interview, een reis langs betekenisvolle plaatsen, momenten uit jullie dagelijks leven. Alles is mogelijk, zolang het bij jou past.

Tijdens het afscheid
TROOSTfilm komt met camera en licht naar de afscheidsceremonie of uitvaart. Ik film sfeerbeelden en interview familieleden en vrienden in een passende setting. Voor de camera vertellen zij, alleen of in een groepje, over de band die ze met de overledene hebben. We bespreken vooraf wat de thema’s zullen zijn.

Het gemis blijft
Het afscheid is allang voorbij, maar het gemis blijft. Met bestaande foto’s en nieuw filmmateriaal maken we een persoonlijk filmdocument als ode aan het leven dat jullie samen deelden. Samen bepalen we wat ik in beeld breng. Een reis langs herinneringen, plekken en ontmoetingen.

Ervaring van anderen

Samen te werken met Marriët bleek de beste keus bij de wens een film te laten maken over onze geliefde Theo. Een jaar na zijn afscheid. Marriët wist naar ons te luisteren, ons te laten focussen en ons te begeleiden, opdat wij ook aan haar de juiste input konden geven. Het proces ging snel en doelgericht, zoals wij dat graag wilden. En zo ontstond onze film: Theo’s lente. Met Marriët’s bescheiden, integere manier van werken heeft ze de juiste snaren geraakt en een document weten te maken die in alle facetten evenwichtig is:  Beeld , Geluid en Zeggingskacht. Wij zijn Marriët zeer dankbaar voor het resultaat. De film heeft niets van haar impact verloren en blijft krachtig bij elke intentie van bekijken. Als troost , herinnering en plezier.

Irene Kopp -Rowan Haring
Dec 2021

Marriët heeft voor ons een Troostfilm gemaakt voor mijn lieve vriendin Sabine die veel te jong overleed. De film was bedoeld voor haar dochters van 9 en 12 als herinnering aan hun mama en van het afscheid en dat is echt heel goed gelukt. De film is natuurlijk emotioneel, maar ook mooi, waardevol en zelfs grappig op momenten. Marriet is een enorm betrokken filmmaker die niet rust voordat ze het gevoel heeft dat het perfect is en dat is het dan ook geworden.

Jasperine Groeneveld, dec 2021